Mobil Uygulama Nedir, Nasıl Yapılır?

Mobil Uygulama Nedir, Nasıl Yapılır?

Mobil uygulama, masaüstü veya dizüstü bilgisayarlardan ziyade; akıllı telefonlar ve tabletler gibi küçük, kablosuz bilgi işlem aygıtlarında kullanılır.

  • Mobil Uygulama Nedir?

Mobil uygulama, masaüstü veya dizüstü bilgisayarlardan ziyade; akıllı telefonlar ve tabletler gibi küçük, kablosuz bilgi işlem aygıtlarında kullanılır. Mobil uygulamalar, cihazların talepleri ve kısıtlamaları göz önünde bulundurularak ve ayrıca sahip oldukları özel yeteneklerden yararlanmak için tasarlanmıştır.

  • Mobil Uygulama Ne İçin Kullanılır?

Mobil uygulamaların amacı​, kişilerin veya işletmelerin mevcut işlerinin daha verimli hale gelmesi ve müşterileriyle daha etkileşimli olması için kullanılabilir. Navigasyondan eğlenceye, spor, zindelik ve hayal edilebilecek bütün işler için kullanılabilir.

Sosyal medya, mobil uygulama - geliştirme ve benimseme alanındaki en popüler alanlardan biridir. Aslında, Facebook 2017’de tüm platformlarda en çok kullanılan uygulama oldu.

Birçok çevrimiçi mecranın hem mobil web siteleri hem de mobil uygulamaları vardır. Genel olarak farkı ise; bir uygulama genellikle mobil bir web sitesinden daha küçüktür, daha fazla etkileşim sunar ve bir mobil cihazda kullanımı kolay, sezgisel bir biçimde daha özellikli bilgiler sunar.

  • İşletim Sistemi Uyumluluğu Nasıl Olmalıdır?

Bir mobil uygulama geliştiricisi, özellikle çalışacağı işletim sistemi için bir uygulama oluşturur. Örneğin, iPad için mobil uygulamalar; İOS tarafından desteklenir, ancak Android’i tarafından desteklenmeyebilir. Bir Apple uygulaması bir Android telefonda yayınlanamaz ve bunun tersi de geçerlidir. Genellikle, geliştiriciler her biri için bir sürüm oluşturur; örneğin, Apple Store’daki bir mobil uygulamanın Google Play’de bir benzeri olabilir.

  • Mobil Uygulama Nasıl Yapılır?

Android ve iPhone gibi mobil cihazlar için özel geliştirilen yazılımlara mobil uygulama denilmektedir. Aklınızda bir mobil uygulama fikri varsa, bunu bize aktarmanız durumunda, istediğiniz mobil uygulamaya sahip olabilirsiniz. Ama öncesinde, nasıl bir uygulama istediğinize karar vermelisiniz. Bunun için uygulamanın hangi amaca hizmet edeceğini ya da hangi problemi çözeceğini belirlemeniz çoğu zaman yeterli olur. Oldukça maliyetli bir iş olabilen mobil uygulama geliştirme işi, temel amacınıza odaklanmaya çalışmanızda fayda var. Android uygulama yapma ve İOS uygulama yapma arasında da belirgin farklar olduğunu unutmayın ve bu doğrultuda hangi platformu hedef alacağınızı ihtiyacınız doğrultusunda belirleyin! Mobil uygulama konusunda daha fazla bilgiye sahip olmak için bizi arayabilir ya da sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.

Teklif Talep Formu

Bizimle iletişime geçmek için lütfen formu eksiksiz doldurun.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereği; kişisel verilerinizi girmeden önce aşağıdaki Aydınlatma Metnini okuyunuz.

Kişisel verilerimin bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmesine ve aktarılmasını ayrıca Softech Teknoloji ve Danışmanlık'ın tüm kampanyalarından haberdar olmak için elektronik ileti gönderilmesini kabul ederim.

İletişim formu doldurarak tarafımıza göndermiş olduğunuz kişisel verileriniz Softech Teknoloji ve Danışmanlık tarafından iletişim ve reklam faaliyetlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlenmektedir. Detaylı bilgi ve haklarınızı içeren aydınlatma metnine aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

KVKK Aydınlatma Metni