SEM & SEO NEDİR ?

SEM & SEO NEDİR ?

SEM & SEO NEDİR ?

İnternet reklamcılığı için önemli bir yere sahip olan Seo ve Sem optimizasyonları, birlikte kullanılabilen bir arama motoru yöntemleridir. Bu yöntemler sayesinde firmaların web siteleri üst sıraya taşınır, reklamları daha göz önünde olacaktır. Peki nedir bu SEM ve SEO ?

  • SEO Nedir?

Orijinal adıyla SEO (Search Engine Optimization) Arama Motoru Optimizasyonunun kısaltılmış halidir. Arama motorlarında görünürlüğünü artırmak maksadıyla içeriğini yönettiğimiz blog ya da web sitesine uygulanan ayarlar bütünü de diyebiliriz. Daha açık bir ifadeyle SEO; blog ya da web sitemizi arama motorlarıyla tanıştırmak için yapmamız gereken sıralı işlemlerdir. Daha açık bir ifadeyle SEO; blog ya da web sitemizi arama motorlarıyla tanıştırmak için yapmamız gereken sıralı işlemlerdir. SEO’yu daha iyi anlayabilmek için temel bazı anlamlara birlikte göz atalım.

  • Google Bot: Google tarafından web içerisinde bulunan tüm site ve içerikler sürekli olarak taranır. Tarama işlemini örümcek olarak da bilinen Google botlar yapar. Google botlar içeriklerde bulunan ve başka bir sayfaya yönlendirme yapan URL üzerinden diğer sayfaya geçer.
  • Tarama: Tarama, URL olarak da bildiğimiz bağlantıların Google botlar tarafından takip edilerek tüm Web’ in kontrol edilmesi işlemidir. Google botlar, Web’e yeni eklenmiş ya da son taramadan sonra güncellenmiş sayfaları arar ve site haritalarını oluşturur. Site haritaları, sitede bulunan önemli bağlantıların yer aldığı bir dosyadır.
  • Dizin: Google botlar ile yapılan tarama sonrası toplanan sayfa bilgileri, Google dizinine kaydedilir. Bu işlem sayesinde taranan sayfanın içerik bilgisi ve URL’si Google dizinine tanımlanmış olur. Hemen hemen her gün Google’da yapılan aramaların sonuçları işte bu dizelere bakılarak listelenir, her seferinde tüm Web taranmaz.
  • SEM Nedir?

SEM Arama Motoru Pazarlaması ‘nın kısaltılmış halidir. Arama motorlarında oluşturulan reklam kampanyaları aracılığıyla sitenizin arama motorlarında görünürlüğünü artırmak maksadıyla kullanılan dijital pazarlama tekniklerinden biridir. SEM aracılığıyla görüntülü reklam, video, alışveriş vb. arama motoru reklam kampanyalarını kullanarak işletmenizin bilinirliğini ve müşteri portföyünüzü artırabilirsiniz. Arama Motoru Pazarlaması, orijinal adıyla SEM (Search Engine Marketing), adından da anlaşılacağı üzere arama motorlarında oluşturulan reklam kampanyaları aracılığıyla sitenizin arama motorlarında görünürlüğünü artırmak maksadıyla kullanılan dijital pazarlama tekniklerinden biridir. Google Adwords Reklam Verme ile görüntülü reklam, video, alışveriş vb. arama motoru reklam kampanyalarını kullanarak işletmenizin bilinirliğini ve müşteri portföyünüzü artırabilirsiniz.

Arama Motoru Pazarlaması SEM; satış rakamlarını yükseltmeyi arzuladığınız özel bir periyot içerisinde planlayacağınız geçici kampanyalar, reklam ve pazarlama faaliyetleri ile belirlediğiniz bu zaman periyodu içerisinde sitenizin ziyaretçi sayısı, tıklanma oranları vb. değerleri artırmak, dolayısıyla da satışlarınızı hareketlendirmek için kullanılır. Arama Motoru Pazarlaması SEM, özellikle kısa süreli hedeflere ulaşmak maksadıyla kullanılan etkili bir yöntemdir. Kullanmak için planlama yaptığınız özel zaman dilimlerinde Arama Motoru Pazarlaması SEM, sitenizi arama ağı içerisinde üst sıralara hatta en başa çıkartabilecek güce ve etkiye sahiptir. Reklam kampanyaları arasında SEM arama motoru pazarlamasının geri dönüşleri SEO arama motoru optimizasyonuna nazaran çok daha hızlı olacaktır. İşletmenizin dahil olduğu sektöre bağlı olarak arama motoru optimizasyonu SEO ile hedefinize ulaşmanız belki aylar sürebilir. Ancak tercihinizi SEM arama motoru pazarlamasından yana kullanırsanız çok kısa sürede yani günler belki de saatler içerisinde hedefinize ulaşmanız mümkündür. Daha büyük etkiler oluşturmak istiyorsanız da doğal olarak hem SEO hem de SEM’i beraber kullanmalısınız.

Teklif Talep Formu

Bizimle iletişime geçmek için lütfen formu eksiksiz doldurun.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereği; kişisel verilerinizi girmeden önce aşağıdaki Aydınlatma Metnini okuyunuz.

Kişisel verilerimin bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmesine ve aktarılmasını ayrıca Softech Teknoloji ve Danışmanlık'ın tüm kampanyalarından haberdar olmak için elektronik ileti gönderilmesini kabul ederim.

İletişim formu doldurarak tarafımıza göndermiş olduğunuz kişisel verileriniz Softech Teknoloji ve Danışmanlık tarafından iletişim ve reklam faaliyetlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlenmektedir. Detaylı bilgi ve haklarınızı içeren aydınlatma metnine aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

KVKK Aydınlatma Metni