Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Danışmanlığı Nasıl Yapılır?

Dijital pazarlama hizmeti, karmaşık dijital yöntemleri belli bir düzene yerleştiren çözüm odaklı bir hizmet içerir.

Potansiyel müşteri grubunu bulmak, yaratmak ve hedef kitle analizine varan bir dizi yöntem, dijital pazarlama uygulamaları dediğimiz aşamalarla işlerlik kazanır. Dijital yöntemlerle satış ve pazarlama faaliyetlerini yaratmak ve yönetmek, dijital pazarlama yöntemleri ile mümkün. Örneğin belirlediğiniz bir hedef kitleniz var. Bu hedef kitleye ürün satmak için sosyal medyadan yararlanmak istiyorsunuz. O halde dijital pazarlama yöntemlerinden biri olan sosyal medya reklamcılığını kullanacaksınız. Bunun için de hedef kitleyi analiz etmeye yönelik sosyal medya mecralarına uygun reklamcılık ölçümlerini ve Google Ads uygulamaları bilmelisiniz.

İşte tüm bu çözüm odaklı uygulamaları doğru aşamalarla ele almak için dijital pazarlama hizmetinden yararlanılır. İşletmelerin bir kısmı doğrudan dijital pazarlama uzmanı istihdam ederek bu işi çözerken bir kısmı ise dijital pazarlama danışmanlığından yararlanarak belli bir dönem için hizmet satın alıyorlar. Dijital pazarlama danışmanlığı, dijital pazarlamanın farkında olup, daha profesyonel ve uzun vadeli çözümler isteyen işletmelerin ilk tercihlerinden biri. Bunun yanında pazarlamayı bir strateji olarak uygulamak isteyen markalar ve şirketler de dijital pazarlama danışmanlığından hizmet alıyorlar. Pazarlamanın genel mantığı hedef kitleye ulaşarak onu satın almaya teşvik edici faaliyetleri yerine getirmektir. Dijital pazarlama danışmanlığında da uzun ya da kısa vadede dijital mecralar aracılığıyla hedef kitleyi analiz etme, hedef kitle iletişimi ve en önemlisi olarak görülen pazarlama faaliyetleri uygulanır.

Dijital Pazarlama Danışmanlık Hizmetleri Nelerdir?

Dijital pazarlama danışmanlığı, birbiriyle ilişkili alanları bir araya getiren bir hizmet sunar. Sosyal medya reklamcılığı, hedef kitle analizi, SEO-SEM, E-mail pazarlama, reklam ölçümü ve içerik pazarlaması, dijital pazarlama kapsamında yer alan bazı uygulamalardır. Dijital pazarlama danışmanlığı hizmeti veren şirket veya ajanslar, dijital pazarlama uygulamalarını barındıran paketler ya da briefe özel alanlar dahilinde hizmet sunar. Aynı zamanda bazı danışmanlık şirketleri, işletme ve bu alanda çalışmak isteyenlere dijital pazarlama eğitimleri de verir. Genel olarak dijital pazarlama danışmanlığı kapsamındaki hizmetler şunlardır:

  • Google Ads
  • Web Tasarım ve Kullanıcı Deneyimi- Kullanıcı Ara yüzü Tasarımı
  • E-Ticaret Pazarlaması
  • İçerik Pazarlaması - SEO
  • E-Mail Pazarlaması
  • Mobil Uygulama Tasarımı
  • Dijital İletişim
  • Çevrimiçi Reklamcılık
  • Dijital Ölçümleri Raporlama
  • Dijital Müşteri ilişkileri Yönetimi

Dijital pazarlama danışmanlığı; markalaşma, marka yönetimi, içerik pazarlaması, dijital reklamcılık, dijital iletişim tasarımı ve e-ticaret alanlarında detaylı ve aşamalı bir süreci yönetir. Ayrıca işin daha çözüm odaklı olması için alınan danışmanlık hizmetinin uzun vadede etkisini göstereceğini, işletmeler kabul edebilmelidir.





Teklif Talep Formu

Bizimle iletişime geçmek için lütfen formu eksiksiz doldurun.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereği; kişisel verilerinizi girmeden önce aşağıdaki Aydınlatma Metnini okuyunuz.

Kişisel verilerimin bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmesine ve aktarılmasını ayrıca Softech Teknoloji ve Danışmanlık'ın tüm kampanyalarından haberdar olmak için elektronik ileti gönderilmesini kabul ederim.

İletişim formu doldurarak tarafımıza göndermiş olduğunuz kişisel verileriniz Softech Teknoloji ve Danışmanlık tarafından iletişim ve reklam faaliyetlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlenmektedir. Detaylı bilgi ve haklarınızı içeren aydınlatma metnine aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

KVKK Aydınlatma Metni