Pinterest Nedir

Pinterest Nedir

Pinterest, her ne kadar Türkiye’deki sosyal medya kitlesinden beklenen ilgiyi pek göremese de dünya üzerinde oldukça popüler bir platform.

Ülkemizde ise etkilerini yavaş yavaş göstermeye başladı. Özellikle e-ticaret alanında hatırı sayılır bir yeri olan bu sosyal ağ, video ve fotoğraf paylaşımı yapmak için kullanılıyor. Peki, konuya detaylı bakacak olursak Pinterest nedir?

Giderek yaygınlaşan uygulamanın ismi “Pin” ve “Interest” kelimelerinden geliyor. Yani, ilgi alanlarınızla ilgili görsellerden oluşan bir pano olarak düşünebiliriz. Kullanıcılar ister kendi fotoğraflarını isterse de beğendikleri başka fotoğrafları profillerinde paylaşabiliyorlar.

Pinterest’in diğer sosyal medya platformlarından ayrıldığı yanı ise tam bu noktada başlıyor. Diğer profillerde bulunan fotoğraf ve videoları beğendiyseniz pinleme işlemi gerçekleştirme imkanınız bulunuyor. Bir diğer ifadeyle, bu gönderileri kendi profilinizde oluşturacağınız bir panoya eklemiş oluyorsunuz.

Tamamen panolama özelliği üzerine kurulu olan Pinterest’te, ilgi duyduğunuz alanlarla ilgili paylaşımları takip edebilir ve kendi profilinizdeki panonuzda paylaşabilirsiniz. Bu sosyal medya devinin ilginç olan özelliklerinden biri de genel olarak kullanıcıların kadın olmasıdır. Hatta oran o kadar fazla ki sitenin sadece 4’te biri erkek. Bu sebeple Pinterest, zaman içerisindeki gelişimini genel olarak kadınlar üzerinden sağlamıştır. Durum böyle olunca en çok paylaşım yapılan alanlar; diyet, ev eşyaları, moda ve süsleme üzerine olmuştur.

Teklif Talep Formu

Bizimle iletişime geçmek için lütfen formu eksiksiz doldurun.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereği; kişisel verilerinizi girmeden önce aşağıdaki Aydınlatma Metnini okuyunuz.

Kişisel verilerimin bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmesine ve aktarılmasını ayrıca Softech Teknoloji ve Danışmanlık'ın tüm kampanyalarından haberdar olmak için elektronik ileti gönderilmesini kabul ederim.

İletişim formu doldurarak tarafımıza göndermiş olduğunuz kişisel verileriniz Softech Teknoloji ve Danışmanlık tarafından iletişim ve reklam faaliyetlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlenmektedir. Detaylı bilgi ve haklarınızı içeren aydınlatma metnine aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

KVKK Aydınlatma Metni