World Wide Web (WWW) Nedir?

World Wide Web (WWW) Nedir?

Sık sık internet ile karıştırılan ve asıl kullanımı internete addedilen World Wide Web, Türkçeye "Dünyayı Saran Ağ" adıyla çevrilmiştir.

1980 lerin sonlarında Tim Bernays Lee tarafından geliştirilen ve bugün tüm dünyanın aktif kullanımına açılan www çevrimiçi olarak internetin yarattığı alanı kullanmaktadır.Tim Berners Lee internet sayesinde çalışabilecek bir sistemin hazırlığı içinde prototipler geliştirerek kendisi gibi diğer fizikçiler ile çalışmalarını paylaşabilecek bir platform tasarımı şimdi farklı kullanımlarına fayda sağlamıştır.

Dünyayı saran ağı bulan Tim Berners Lee 'nin ilk tasarım açıklamasında belirsiz ve anlaşılmaz ama heyecan uyandırıcı bulunmasıyla 1990'larda web sitelerinin ücretsiz olarak kullanıcılara açılması da mümkün olmuştur. İnternet aracılığıyla hiper metinlerden (hypertext) oluşan bilgi, doküman, video, paylaşım yapan ve linkler aracılığıyla geçiş yapabileceğiniz ‘’www. web’’ sayfalarını oluşturan bir sistemdir. İnternetten temel farkı ise e-posta gönderimi ve sohbet etmek için internet bağlantısı yeterken bir bilgi almak ve paylaşım yapmak için ziyaret ettiğiniz web sayfalarını www linki erişime açmaktadır. Tabii ki dünyayı saran ağın kullanımını sağlayacak bağlantı internetin varlığıdır. İnternetin buluşu, beraberinde bilgiyi kısa sürede edinebilecek ve mesafelerin uzaklığını hiçe sayacak şekilde paylaşıma sunacak bir sistemin varlığını bugün bize bilgiyi farklı formlarda ve mecralarda etkinleştirmeyi miras bırakmıştır.

  • World Wide Web Nedir?

Türkçe ’ye ‘’Dünyayı Saran Ağ’’ olarak çevrilen kısaltması ‘’www’’ olan ağ, internet aracılığıyla hiper metinlerden oluşan bir sisteme sahiptir. Dünyayı Saran Ağ, bugün birçok kullandığımız ve ziyaret ettiğimiz web sayfalarının oluşmasına imkan tanımıştır. Arama motorlarından ziyaret edilen sayfalarda video, metin bilgi paylaşımı, iletişimi sağlama ve sosyal medyayı kullanma gibi birçok işlevi etkin olarak yerine getirmektedir.

  • İnternet ile World Wide Web arasındaki fark nedir?

İnternet, Dünyayı Saran Ağ’ın ortaya çıkmasına da olanak sağlayan bir veri paylaşımı bağlantısıdır. E-posta gönderimi, sohbet etme ve doküman paylaşımı gibi kullanımları vardır. Bugün sosyal medya aracılığıyla paylaşım yapabilmenizi, bir konu hakkında araştırma yapabilmenizi, blog sayfası açabilmenize imkân veren web sayfalarından oluşan bir sistemdir.

  • İnternet ve World Wide Web ile ortaya çıkan meslekler nelerdir?

İnternetin ve World Wide Web ile bazı yeni meslek alanları da ortaya çıkmıştır. Sosyal medya uzmanlığı, dijital pazarlama uzmanı, içerik editörlüğü, web tasarım, web sitesi oluşturma ve e- ticaret gibi meslekleri saymak mümkündür. İşletmeler, markalar ve hedef kitle web sitelerine, içeriklere ve sosyal medya hesaplarına önem ve değer vermektedir.

Teklif Talep Formu

Bizimle iletişime geçmek için lütfen formu eksiksiz doldurun.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereği; kişisel verilerinizi girmeden önce aşağıdaki Aydınlatma Metnini okuyunuz.

Kişisel verilerimin bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmesine ve aktarılmasını ayrıca Softech Teknoloji ve Danışmanlık'ın tüm kampanyalarından haberdar olmak için elektronik ileti gönderilmesini kabul ederim.

İletişim formu doldurarak tarafımıza göndermiş olduğunuz kişisel verileriniz Softech Teknoloji ve Danışmanlık tarafından iletişim ve reklam faaliyetlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlenmektedir. Detaylı bilgi ve haklarınızı içeren aydınlatma metnine aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

KVKK Aydınlatma Metni