Web Site Tasarımı ve SEO İlişkisi

Web Site Tasarımı ve SEO İlişkisi

Kişisel veya kurumsal markaların dijital platformlar üzerinden bilinirlik kazanarak potansiyel müşterilerine ulaşmalarında en etkili yöntem SEO uyumlu web tasarımıdır.

Web tasarımı ve Seo ilişkisi doğru yapıldığında firmanızın dijital kimliği olarak kabul edebilecek sanal vitrinlerinizde kullanıcılara yaşattığınız iyi deneyim sonucu sıralamalarda üste çıkacak; milyonlarca insan tarafından fark edilebileceksiniz.

  • Web Tasarım Nedir ?

Bir web sitesinin satılan ürün veya sunulan hizmet ile ilgili sunumunu etkili, estetik ve kullanışlı biçimde dizayn edilmesine web tasarımı denir. Yazı fontu, kullanılan renk, tercih edilen üslup ya da yer verilen görseller işletme hakkında bilgi verdiği gibi, sezgisel olarak fikir edinilmesine de hizmet eder. Yalnızca mevcut ve potansiyel müşteriler tarafından değil, Google, Yandex vb. arama motorlarının botları da sayfaları düzenli olarak ziyaret ederek “kullanıcı deneyimi” olarak adlandırılan bir puanlama sistemini meydana getirir.

  • SEO Nedir ?

Firmaların internet ortamındaki mağazaları ürün ve hizmetlerini sergileyebilecekleri en uygun platformdur. Günde milyonlarca potansiyel müşterinin yalnızca birkaç kelimeyi kullanarak işletmenize ulaşması kar marjınızı artıracak; minimum bütçeyle maksimum verim alabileceğiniz bir uygulama olarak karşılık bulacaktır. Ürün veya hizmetler ile ilgili önceden belirlenen anahtar kelimelerde sıralama kazanmak için yapılan çalışmaların tümünü ifade eden SEO (Search Engine Optimization), 2021 yılında en etkili dijital çözümlerden biridir.

Firmanın kurumsal kimliğine bağlı kalarak referansların, şirket faaliyetlerinin, kampanyaların veya aktüel duyuruların site içerisinde ve dışarısında yapılan çalışmalarla ön plana çıkarılması işlemi olarak ifade edebileceğimiz SEO, ciddi bir emek ve stratejik planlama gerektirir. Türkçe ‘ye Arama Motoru Optimizasyonu olarak çevirebileceğimiz SEO uygulamalarında birçok farklı yöntem ve taktik bulunsa da temel olarak 2 önemli hususu barındırır:

Web sitesini arama motoru botlarının kolayca tarayabilmesi için optimize et; sitede yer alan görsel, yazı, renk ve kategorileri özgün, kaliteli ve nitelikli hale getirerek ziyaretçilerin iyi bir deneyim kazanmalarını sağla!”

Oldukça basit bir prensip olarak kabul edebileceğimiz bu cümle, özellikle pandemi döneminde göz ardı edilemeyecek ölçüde önem kazanan bir profesyonel hizmet haline gelmiştir.

  • Web Sitesi Tasarımı ve Softech Güvencesi

Web siteleri online satış gerçekleştirmek, hizmet sunmak için potansiyel müşteri bulma, ürün veya hizmetlerle ilgili portföy paylaşma, insanlara bilgi verme ya da blog yazarak, video paylaşarak veya resim/fotoğraf sergileyerek reklam geliri edinme amacıyla kullanılan dijital platformlardır. Teknolojinin gelişmesi ve internetin yaygınlaşmasıyla birlikte kişisel veya kurumsal markaların rekabeti de zorlaştığı için web tasarımın önemi her geçen gün artmıştır. Konu hakkında detaylı bilgi edinmek için https://www.softech-tr.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Teklif Talep Formu

Bizimle iletişime geçmek için lütfen formu eksiksiz doldurun.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereği; kişisel verilerinizi girmeden önce aşağıdaki Aydınlatma Metnini okuyunuz.

Kişisel verilerimin bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmesine ve aktarılmasını ayrıca Softech Teknoloji ve Danışmanlık'ın tüm kampanyalarından haberdar olmak için elektronik ileti gönderilmesini kabul ederim.

İletişim formu doldurarak tarafımıza göndermiş olduğunuz kişisel verileriniz Softech Teknoloji ve Danışmanlık tarafından iletişim ve reklam faaliyetlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlenmektedir. Detaylı bilgi ve haklarınızı içeren aydınlatma metnine aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

KVKK Aydınlatma Metni