SSL Sertifikası Nedir, Neden Önemlidir ?

SSL Sertifikası Nedir, Neden Önemlidir ?

SSL Sertifikası Nedir?

SSL sertifikası, bir web sitesinin kimliğini doğrulayan ve şifreli bir bağlantı sağlayan dijital bir sertifikadır. Bir web sunucusu ve web tarayıcısı arasında şifreli bağlantı oluşturan bir güvenlik protokolü olan SSL'nin açılımı ...

“Güvenli Yuva Katmanı”dır. Şirketler ve kuruluşlar, çevrimiçi işlemleri güvence altına almak ve müşteri bilgilerinin gizliliğini ve güvenliğini korumak için web sitelerine bir SSL sertifikası eklemelidir.

Kısacası: SSL, internet bağlantılarının güvenli olmasını sağlar ve suçluların iki sistem arasında aktarılan bilgileri okumasını ya da değiştirmesini engeller. Adres çubuğundaki URL'nin yanında bir asma kilit işareti görüyorsanız bu, ziyaret ettiğiniz sitenin SSL sertifikasıyla korunduğu anlamına gelir.

  • SSL Sertifikası Neden Gereklidir?

Kullanıcı verilerinin güvende olmasını sağlamak, web sitesinin sahipliğini doğrulamak, saldırganların sitenin sahte bir sürümünü oluşturmasını engellemek ve kullanıcılara güven vermek için web sitelerinin SSL sertifikasına sahip olması gerekir. Web sitesi kullanıcılardan oturum açmalarını, kredi kartı numarası gibi kişisel bilgiler girmelerini veya sağlık yardımları ya da finansal bilgiler gibi gizli bilgileri görüntülemelerini istiyorsa verilerin gizliliğini korumak şarttır. SSL sertifikaları çevrimiçi işlemlerin gizli kalmasını sağlar ve kullanıcılara web sitesinin gerçek olup özel bilgileri paylaşmak için güvenli olduğuna dair güvence verir. Şirketler için asıl önemli olan ise HTTPS web adresi için SSL sertifikasının gerekli olmasıdır. HTTPS, HTTP'nin güvenli versiyonudur; bu da HTTPS web sitelerinin trafiğinin SSL ile şifrelendiği anlamına gelir. Çoğu tarayıcı, SSL sertifikasına sahip olmayan HTTP sitelerini "güvenli değil" olarak işaretler. Bu, kullanıcılara sitenin güvenli olmayabileceğine dair net bir sinyal verir ve henüz yapmamış olan işletmeleri HTTPS'ye geçiş yapmaya teşvik eder.

  • SSL Sertifikası Nasıl Alınır?

SSL sertifikası, doğrudan bir Sertifika Yetkilisinden alınabilir. Sertifika Yetkilileri her yıl milyonlarca SSL sertifikası düzenler. İnternetin işleyişi ve çevrimiçi ortamdaki etkileşimlerin şeffaf, güvenilir olmasında kritik bir rol oynarlar. İhtiyaç duyduğunuz güvenlik düzeyine bağlı olarak SSL sertifikaları ücretsiz olabildikleri gibi yüzlerce dolara da mal olabilir. İhtiyacınız olan sertifika türüne karar verdikten sonra ihtiyacınız olan düzeyde SSL sertifikası veren bir Sertifika Yetkilisi bulmanız gerekir.

  • SSL Sertifikasının Süresi Dolduğunda Ne Olur?

SSL sertifikalarının bir geçerlilik süresi vardır; sonsuza dek kullanılamazlar. SSL sektörü için fiili düzenleyici kurum bu sürenin, iki yıl olduğunu belirtiyor. Ayrıca önceki SSL sertifikanızın süresi dolmadan sertifikayı yenilerseniz üç aylık süreyi de devredebilirsiniz. SSL sertifikalarının geçerlilik süresinin olmasının sebebi, herhangi bir doğrulama belgesinde olduğu gibi, bilgilerin hala doğru olduğunun denetlenmesi için düzenli olarak tekrar onaylanmasının gerekmesidir. Şirketler ve aynı zamanda web siteleri satın alınıp satıldıkça internette de bir şeyler değişir. Bunlar el değiştirdiğinde SSL sertifikalarıyla ilişkili bilgiler de değişir. Bu geçerlilik süresinin amacı, sunucuları ve kuruluşları doğrulamak için kullanılan bilgilerin olabildiğince güncel ve doğru olmasını sağlamaktır.

Teklif Talep Formu

Bizimle iletişime geçmek için lütfen formu eksiksiz doldurun.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereği; kişisel verilerinizi girmeden önce aşağıdaki Aydınlatma Metnini okuyunuz.

Kişisel verilerimin bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmesine ve aktarılmasını ayrıca Softech Teknoloji ve Danışmanlık'ın tüm kampanyalarından haberdar olmak için elektronik ileti gönderilmesini kabul ederim.

İletişim formu doldurarak tarafımıza göndermiş olduğunuz kişisel verileriniz Softech Teknoloji ve Danışmanlık tarafından iletişim ve reklam faaliyetlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlenmektedir. Detaylı bilgi ve haklarınızı içeren aydınlatma metnine aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

KVKK Aydınlatma Metni