Instagram’da Satış Yapmanın Püf Noktalar

Instagram’da Satış Yapmanın Püf Noktalar

Popüler fotoğraf ve video paylaşım sitesi Instagram'ın hızlı büyümesi devam ediyor. Snapchat her ne kadar popülerliğini artırsa da, 2016 haziran itibari ile Instagram toplam 500 milyon kullanıcıya sahip.

Yapılan açıklamaya göre de her gün 300 milyon kullanıcı aktif olarak Instagram’da vakit geçiriyor.Ülkemizde de oldukça aktif kullanılan Instagram, firma ve markaların, küçük butiklerin, Instagram üzerinden satış yapmak isteyen genç girişimcilerin ister istemez iştahını kabartıyor. Peki Instagram üzerinden satış yapmak için gerekenler nelerdir, nasıl yapılır ya da nasıl yapılmaz ?

Öncelikle Instagram’da satış yapmanın püf noktaları nelerdir onlarla başlayalım ve dikkat edilmesi gereken noktaları sıralayalım.

  1. Instagram hesabınız kurumsal niteliğe sahip olmalı

Tabi ki henüz, Instagram’da işletmeler için Facebook'ta olduğu gibi bir kurumsal hesap (business account) mantığı ne yazık ki bulunmuyor. E-ticaret siteniz, işletmeniz veya Instagram’da ürün satmak için kişisel hesabınızdan farklı olan bir hesap oluşturmanız yeterli. Bu hesap üzerinden yapacağınız paylaşımlarınızda kurumsal ama samimi bir dil kullanmaya önem göstermelisiniz.

  1. Etkileyici görseller kullanarak potansiyel müşteri adaylarına ulaşmaya çalışın

Kimse kötü ve kalitesiz resimleri beğenmek istemez. Doğal olarak da beğenilmeyen ve ilgi görmeyen resimler ile videolar, ister istemez çok daha az gösterim alır. Hangi resimlerin daha çok ilgi gördüğünü geriye dönük paylaşımlarınızı analiz ederek bulabilir ve bu tip paylaşımları tercih edebilirsiniz. Bu Instagram satış arttırma tekniğini doğru kullanmanız satışlarınızı ciddi oranda arttıracaktır.

  1. Mutlaka doğru ve çok kullanılan #hashtagleri eklemeyi unutmayın

Takipçilerinizin sayısı belki bugün için az olabilir fakat doğru #hashtagleri seçerek takipçi sayısını artırabilir ve paylaşımlarınızın daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Hashtag eklerken Instagram’da daha önce bu hashtaglerin ne kadar kullanıldığını görebildiğiniz için, çok kullanılan fakat alakalı hashtagleri kullanmaya özen göstermelisiniz.

  1. E-ticaret sitenize girmeye teşvik edin

Profilinizde ve paylaşımlarınızda mutlaka satışa sunduğunuz ürünlere ulaşabilecekleri e-ticaret sitenizi belirtin. Eğer e-ticaret siteniz yok ise en azından web sitenizi eklemeyi unutmayın. Henüz e-ticaret sitenizi kurmadıysanız https://www.softech-tr.com adresini ziyaret edebilirsiniz.




  1. Düşük bütçeler ile reklam yapmaya başlayın.

Instagram, Facebook tarafından satın alındıktan sonra artık “Facebook Ads” üzerinden Instagram’da da reklam verebiliyorsunuz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Instagram’da satışa sunduğunuz ürünlere ait güzel görselleri reklam vererek öne çıkarabilirsiniz.

Pekii… Instagram’da en kolay nasıl satış yapabilirim?

Instagram sayfanızı, profilinizi bir online Instagram mağazasına dönüştürebilirsiniz. Instagram üzerinden satış yapmak isteyenler / Instagram satışı yapanlar için sosyal medya yönetim hizmetimiz bulunmaktadır. Daha detaylı bilgi için bizi sosyal medyadan takip edebilir veya web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Teklif Talep Formu

Bizimle iletişime geçmek için lütfen formu eksiksiz doldurun.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereği; kişisel verilerinizi girmeden önce aşağıdaki Aydınlatma Metnini okuyunuz.

Kişisel verilerimin bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmesine ve aktarılmasını ayrıca Softech Teknoloji ve Danışmanlık'ın tüm kampanyalarından haberdar olmak için elektronik ileti gönderilmesini kabul ederim.

İletişim formu doldurarak tarafımıza göndermiş olduğunuz kişisel verileriniz Softech Teknoloji ve Danışmanlık tarafından iletişim ve reklam faaliyetlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlenmektedir. Detaylı bilgi ve haklarınızı içeren aydınlatma metnine aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

KVKK Aydınlatma Metni